Sponsori Sponsori

De pe 11 martie să fim 12 pentru Foresta Suceava

Primul articol al anului 2023 vreau să-l dedic exclusiv suporterului sucevean. În anterioarele mele prelegeri aproape de fiecare dată am vorbit la superlativ de cei care în general o dată la două săptămâni poposesc pe bătrânul Areni. Poate spre surprinderea unora în aceste rânduri nu o să mai păstrez aceeași linie laudativă și consider că am motive întemeiate să fac asta.

În 2018 deși coborând un eșalon valoric (și automat având adversari care prin numele lor pot atrage lumea la stadion), Foresta a continuat să adune în linii mari aceeași masă de oameni la meciurile de pe teren propriu. Etapă de etapă atunci când era gazdă Foresta se bucura de prezența a aproximativ 1.000 de persoane care într-o măsură deloc mică reușeau să-și încurajeze favoriții. Toate aceste lucruri au mers liniar până în vara anului trecut.

După a treia ratare consecutivă a obiectivului lumea parcă brusc s-a îndepărtat de echipa orașului. De la cei aproximativ 1.000 de oameni din anii trecuți în toamna aceasta afluența de public pe Areni a fost mai mereu undeva la 400, 500 de persoane. Ba mai mult la jocul cu prim divizionara UTA Arad din play-off ul Cupei României doar 2.000 de spectatori au dorit să asiste pe viu la ceea ce a reprezentat evenimentul sportiv al anului 2022 în Suceava.

Ceea ce o să încerc să scot în evidență în aceste rânduri este paralela total ciudată dintre rezultatele echipei din trecut și cele actuale. Dacă în precedentele patru sezoane de Liga a III-a, Foresta nu știu dacă a fost adunat mai mult de cinci etape lider acum în acest an competițional băieții lui Goian domină seria I de o manieră categorică și cu o autoritate demnă de invidiat.

Cu alte cuvinte sucevenii veneau mai mult la stadion când echipa se scălda între primele locuri, dar fără să impresioneze prin ceva anume decât acum când rezultatele cel puțin până în acest moment sunt mult peste așteptările tuturor. Mai sunt doar câteva zile și începe anul fotbalistic la Suceava. Și nu începe oricum ci cu un meci împotriva Ceahlăului pregătit de Cristian Pustai formație ce s-a întărit serios în acestă iarnă.

Se anunță un meci extrem de dificil în compania unui adversar care deși poate nu anunță răspicat, dar care cu siguranță își dorește ca la vară să urce un eșalon. Și la acest joc, dar și la celelalte care sperăm să fie și mai importante, Foresta are nevoie de noi. Începând cu 11 martie haideți să ne dăm meci de meci întâlnire pe Areni la celebra deja tribuna a doua și la finalul fiecărui joc alături de băieți să sărbătorim fiecare victorie. Și în cele din urmă, la finalul poveștii în tricou și pantaloni scurți să cântăm la unison ”ALE , ALE , ALE , ALE Adio Serie C.”

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts