CSU Suceava, așa cum n-am mai văzut-o de multă vreme

Clubul Sportiv Universitar din Suceava a fost la un pas de a produce una dintre marile surprize ale Cupei României la handbal și să obțină biletele către marea finală. 

Poate că nu sunt unul dintre cei mai activi suporteri ai CSU Suceava la meciurile de handbal, dar cu siguranță de fiecare dată mă bucur de rezultatele pozitive ale echipei. De data asta, mă bucur și la înfrângere și această bucurie vine și din prisma jocului prestat de handbaliștii suceveni.

Mai mult ca sigur, echipa Sucevei era cotată cu cele mai mici șanse la câștigarea acestei competiții din cele patru calificate în Final-Four, dar am avut șansa noastră. O șansă venită parcă de nicăieri. După ce am văzut jocul din primele minute ale meciului cu CSM Constanța, eram convins că atât putem și că ”Dă Doamne să nu ne facem de râs” și iată că nu ne-am făcut de râs, chiar surprinzător și nu știu cum, Petru Ghervan și Bogdan Șoldănescu și-au motivat jucătorii ca într-o finală de Champions League.

Cu un Răzvan Gavriloaia în mare formă și cu o inspirație de o maturitate ieșită din comun la tânărul Daniel Stanciuc, dar și cu intervențiile de mare clasă ale lui Darius Makaria, Suceava a fost la un pas de a scrie o pagină frumoasă de istorie a hnadbalului sucevean. Balazs și Kbilashvili au fost de asemenea la înălțime ca toți ceilalți handbaliști antrenați de Petru Ghervan și Bogdan Șoldănescu.

Un meci cu adevărat de infarct, iar atunci când nimeni nu mai credea, Daniel Stanciuc a strălucit cu o aruncare perfectă și a dus meciul în prelungiri. Au urmat apoi patru reprize echilibrate în care Suceava a reușit să conducă chiar și cu trei goluri, însă constănțenii au revenit ca în cele din urmă să obțină calificarea.

CSU SUCEAVA – CSM CONSTANȚA 39-42 (15-17, 27-27, 34-34), după prelungiri

Suceava: Makaria – Gavriloaia 12, Stanciuc 9, Balazs 7, Kbilashvili 7, Zarițchi 2, Ștefan 1, Csog 1, Lupu, Bruj, Dascălu. Antrenori: Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu.

Constanța: Vasile, Rusu, Preda – Drăgan 11, Ravnic 10, Komogorov 5, Nikolic 4, Stankovic 4, Brasseleur 4, Nistor 2, Ilie 2, Andrei, Susanu, Caba. Antrenor: Ionuț Pușcașu.

În urma acestei înfrângeri, CSU Suceava va juca în finala mică în compania formației CSM București, duminică, începând cu ora 15:00, iar CSM Constanța se va lupta pentru marele trofeu cu Minaur Baia Mare, tot mâine, de la ora 17:30. Ambele partide vor fi transmise de PRO Arena.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: CSU Suceava

Total
0
Shares
Related Posts