Andrei Cîmpan, culturistul sucevean care a uimit o lume întreagă

A crezut în el, a muncit și a știut că într-o zi nimic nu-l va opri să ajungă pe podium la competițiile naționale și internaționale. Deși are o dizabilitate (un picior mai lung și unul mai scurt) a reușit să ofere o lecție întregii lumi, iar recent a devenit vice-campion european la categoria Men’s Bodybuilding Wheelchair. Este povestea lui Andrei Cîmpan, un tânăr de numai 23 de ani, care visează ca într-o zi să-și bată propriile recorduri. Are deja un palmares impresionant, însă știe că poate mai mult.

Dizabilitatea pe care o are l-a motivat să muncească mai mult

”Am fost chiar mai motivat să arăt lumii, mai ales celor care mi-au spus că nu se poate, că de fapt se poate și nimic nu este imposibil. În total am șapte ani și jumătate de sport de când merg la sală, dar făcuți la nivel de performanță patru ani. Prima dată când am mers la sală, eram în clasa 10, un băiețel la 1,70m și 50kg, destul de stăbuț, dacă vă puteți imagina așa, dar treptat și fiind consecvent și perseverent și dorind să aflu cât mai mult despre sportul acesta și despre cum pot să evoluez, nu m-am dat bătut și pot spune că am reușit și în continuare învăț și încerc să evoluez cât mai mult.”, a spus Andrei Cîmpan. 

În anul 2019 a aflat că se organizează în Suceava un concurs de culturism și s-a pregătit singur cu speranța să participe și să obțină un loc cât mai bun. 

”Locul pe care l-am obținut nu a fost remarcabil, dar organizatorul concursului, domnul Cristi Tcaciuc, m-a remarcat, a văzut potenția de performanță în mine și m-a îndrumat să fac sportul acesta la următorul nivel. În cele din urmă m-am antrenat câțiva ani cu el și am reușit să obțin câteva titluri destul de importante pentru Suceava și pentru România,la nivel național cât și la nivel internațional. Ulterior am vrut să evoluez și am schimbat sala, dar și antrenorul, iar evoluția din acest an mi-a adus titlul de vice-campion european.”, a mai spus Andrei. 

”Este o mare onoare pentru mine să reprezint România” 

Este o mare onoare pentru mine să reprezint România la competițiile internaționale și totodată este și o datorie pe care atât eu cât și ceilalți sportivi din lotul naționalo tratează serios, deoarece vin foarte bine pregătiți la toate competițiile de nivel internațional și nu o spun doar eu ci vorbesc și rezultatele, mai ales că anul acesta România a reușit să obțină al treilea titlu de campioană europeană pe națiuni consecutiv.Deci trei ani la rând România a ieșit campioană europeană.”, a adăugat culturistul sucevean. 

Alimentația este și ea importantă pentru a înregistra progrese în culturism, însă de asemenea și rutina zilnică este importantă mai ales că odată ieșit din ritm se pierde din evoluție. Pentru Andrei nu există sâmbătă sau duminică așa cum este în cazul altor tineri, el își face mereu un program la sală, mai ales că la rândul său îi antrenează pe alții.

”Ziua mea de obicei începe la 6 dimineața, trezirea, primul antrenament de cardio, 40 de minute, o oră, depinde în funcție de perioada în care mă aflu.Urmează mesele și mi le pregătesc cam 6 mese pe zi, am clienți în sală, după masă vine antrenamentul meu,de obicei îmi fac antrenamentul după masă să am 3 mese măcar mâncate pentru a susține efortul. Ajung acasă, îmi fac cumpărăturile și din nou, zi de zi, nu există sâmbătă-duminică,adică trebuie să fie într-o rutină continuă pentru a progresa.”, a conchis Andrei. 

În prezent, Andrei se pregătește să participe la Romanian International Grand Prix care va avea loc în perioada 17-18 mai, iar mai apoi la Campionatul Mondial care se va desfășura în Iran în perioada 25-29 septembrie.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts